Bent u op zoek naar een partij om uw marketing sterker en professioneler uit te bouwen? Neem dan contact op met de marketing professionals van Comma Online.

De Marketing Services van Comma Online

Marketing is een breed vakgebied en dit vinden we geweldig! Digitale marketing heeft vele specialisaties. Daarom kijken we eerst algemeen naar uw situatie met een algemene intake.

Waar uw wensen en uitdagingen liggen en vervolgens komen we met een voorstel waar, wat – welke marketing services zijn handig – en hoe te verbeteren. 

1. Goed inzicht in uw klanten

Klantinzicht is de kern van goede marketing. Weet u haarscherp wat uw klant belangrijk vindt? Meet u dat dan ook? Voert u Klanttevredenheids onderzoeken uit?

Denk aan Doelgroep analyse, Persona ontwerp, NPS metingen en Website statistieken. Kijkt u of voldoende klantwaarde levert in uw veranderende markt? Krijg met inzicht weer grip op uw klantvoorkeuren. Hier begint het mee.

Persona maken

Persona ontwerp is geweldig! U krijgt een levendig beeld van uw klant en als het goed is herkennen Sales, Service bijna letterlijk de vele klanten die ze spreken.

Doelgroep Analyse

Het in kaart brengen van uw doelgroep en door verder Desk Research uitvoeren om uw doelgroep nog beter in te kunnen schatten. Handig voor markt volume bepaling en segmentatie voor winstgevende klanten.

Klant Tevredenheids Onderzoek

Goed Klanttevredenheids Onderzoek helpt u vinger aan de pols te houden, wat uw klanten nu echt van uw dienstverlening vinden. Essentieel voor elke organisatie.

Marketing Audit / Intake

Een korte review en check van uw marketing situatie. Wat is uw marketing situatie? Hoe scoort u eigenlijk op de verschillende onderdelen? 

Website Analytics & Intelligence

Werk data driven met inzichtelijk resultaat. Versterk uw inzicht in uw eigen situatie door goede analytics. Wilt u meer halen uit uw data? Werk dan samen met professionals.

Data Decks & Business Intelligence

Data decks voor koppeling van uw reporting systems. Uw KPi’s op een rij en uw reporting tools in een mooi dashboard.

2. Passende marketing strategie 

De wereld veranderd. Uw strategie misschien ook. Strategie begint met een stevige analyse van de markt, de situatie van uw klanten en uw bedrijf, dit goed doorgronden, modellen invullen, lastige keuzes maken, en dan de opties voor groei bepalen.

Dit wordt dan een strategisch marketingplan. Dat betekent sparren, diverse strategische modellen invullen en de commerciele koers scherp bepalen, vaak periodes van 1 tot 3 jaar. Bevat vaak lastige business vragen en gerichte keuzes maken. Na de planvorming, is er opluchting en duidelijkheid door focus. 

Marketing Strategie

Een strategisch marketing plan helpt u beter uw organisatie commercieel in de markt zetten en geeft intern rust met een duidelijke koers voor de toekomst.

Bevat ook de financials als Marketing Budget.

Product Ontwikkeling

Uw product en dienstverlening eens zorgvuldig tegen het licht houden met o.a. Business Model Canvas en uw waarde proposities op een rij zetten.

Samen uw (nieuwe) product concepten verbeteren. Brengt weer lijn in uw commerciele aanbod en helpt bij product ontwikkeling. 

Sterker Merk

Essentieel als u uw uitstraling van uw organisatie wilt aanpakken. Bepalen van het concept achter uw merk.

Het is vaak in het begin een beetje abstract, maar na het traject heeft u een heldere structuur waardoor u duidelijke keuzes kan maken. Handig bij positionering om te komen tot een duidelijk merk. (Branding)

3. Digital Marketing

Online marketing is de doorvertaling van marketing aanpak voor online. Kijken wat u al heeft draaien, een website, diverse online promoties, uw social media, uw crm bekijken, hoe vult u online in, en waar kunt u nog verbeteren?

Dat betekent sparren, bekijken wat u aan online activiteiten al doet en de online koers bepalen, vaak voor 0-2 jaar. Uitvoering van diverse online marketing acties.

Online Marketing Strategie

Samen een Online Marketing Plan opstellen. Met analyse van de online kanalen en bepalen van de online aanpak, met daaruit volgend een verbeter voorstel.

Website Expert Review

Handig en snel. Gelijk een second opinion van de website door professionals. Vaak is het moeilijk om het zelf nog te kunnen zien en kan een onafhankelijke expert u meenemen in wat er nog allemaal beter kan met daarbij een frisse blik.

Google Ads (Paid Search Campagnes)

Adwords promotie campagnes. Het beheren en optimaliseren van het SEA account. Basic opstellen van Google Ads.

LinkedIn Campagnes (Social Ads Campagnes)

Uitvoering van LinkedIn promotie campagne. Vaak voor de zakelijke markt. Social media combineren met Social Ads op LinkedIn, en beheer van reakties. Samenspel met sales.

Email en Marketing Automation

Goed gereedschap werkt sneller en beter. Activeren van Email campagnes en netjes maken en inrichten van de marketing automation tools.

Content & Creatie

Content & creatie. Het hart van elke marketing en communicatie afdeling. Goede content in verschillende vormen. Passend bij uw merk. Eerst bekijken wat er al is en dan verbeteren.

Social Media

Maken van Social media posts. Beheren van social kanalen. Content kalender uitvoeren.

Online Marketing support

Uitvoering van diverse online marketing activiteiten samen met uw organisatie. We helpen uw organisatie bij het realiseren van online marketing.

4. Marketing Versnellers

Versterk uw marketing aanpak met deze versnellers. Scherper verkopen, strakkere service, beter technisch gereedschap en structureel Klanten tevredenheids onderzoek. Allen ondersteunende versterkers om uw marketing aanpak structureel op een hoger plan te brengen.

Meer klanten uit online halen

Versterk uw sales aanpak door het genereren van betere leads. Behaal daarmee meer omzet.  Vooral geschikt voor B2B marketing.

Denk dan aan het verbeteren van uw CRM, Leadforms, downloads maken, B2B aanpak, LinkedIn Campagnes, het werken met Salesnavigator en Lead tools, social posts creeren, marketing automation en kijken naar sales triggers.

Customer Experience

Samen kijken naar de klant reis en kijken naar de onderdelen die beter kunnen. Eerst mappen, daarna kleine stukjes aanpakken voor verbetering. Conversie ratio verbetering hoort daar ook bij vinden we.

Tip: Ook uw website snelheid aanpakken. De sitespeed aanpakken is vaak al een zeer goed begin voor beter gebruiksgemak. Uw webbouwer kan u zeker daarover meer vertellen. 

Klantenservice Verbeteren

Uw Klantenservice versterken. Uw Service verbeteren levert niet direct omzet op, maar maakt uw klanten wel  veel blijer en tevredener, zodat ze wellicht bij u terugkomen.

Heeft u al een FAQ op de website, een Chatbox of een Coulance regeling? Ook belangrijk voor Reviews. Die dan weer nieuwe klanten overtuigen.

Marketing Automation

Goed gereedschap werkt sneller en beter. U zal er al veel van hebben, maar het kan altijd beter. Breng er lijn en werk met beter gereedschap. Ook samen met uw afdeling inkoop en IT.

Technologie is vaak een enabler voor verbeteringen en efficientie verhoging. Vaak met korte training en uitleg voor uw personeel.

 

5. Marketing Coordinatie, Project management & uitvoering

Marketing Coordinatie en support

Uitvoering van diverse online marketing activiteiten. Op project basis, freelance of ad interim basis.

Op Interim basis

Ad interim. Inhuur bij rollen als marketing manager, product marketing manager, B2B marketeer, digital online marketeer. Op aanvraag.

Sparren

Soms is gedachten uitwisseling al genoeg. Sparren over uw situatie kan soms ook erg waardevol zijn. Neem dan contact op, wel helpen u graag.

Tot slot: Samenwerken?

U merkt het al, het is veel, of zelfs veel te veel. En met ook nog eens te veel jargon. Tjsa, het speelveld van marketing verandert. Denk ook maar eens aan uw online marketing afdeling. Die hebben ook veel taken op hun bord. We werken daarom graag samen met uw marketeers en communicatie afdeling.

Handig dus om eens te kijken hoe Comma Online voor uw organisatie meer kan betekenen door het maken van een vrijblijvende introductie afspraak. Dat kan hier:

Over Comma Online

Waarom werken met Comma Online?

  • Prettig persoonlijk contact
  • Ervaren in marketing en online
  • Marketing professionals
  • Gericht op het MKB in Rotterdam
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Strategie en hands-on ervaring
  • Meedenkend met uw bedrijf
  • Tevreden klanten: Score: +8,4 Januari 2023 (of NPS: +44)