10 goede marketing plugins voor uw WordPress website

Wanneer u een WordPress website heeft, kunnen deze marketing plugins handig voor u zijn.  Deze plugins versterken uw marketing functionaliteit van uw website. Er zijn veel plugins op de markt die vaak allemaal verschillende functionaliteiten hebben. Deze vinden we handig.

1. HubSpot Tracking Code for WordPress

Als u nog geen CRM gebruikt, is de gratis versie van Hubspot wellicht iets voor u. Account aanmaken, koppelen in WordPress, en u kunt meer uit uw website halen. De forms op uw website kunnen direct gekoppeld worden aan uw CRM zodat u direct de gegevens in het CRM heeft. Stelt u afspraken in dan koppelt dat direct aan uw Google Calender. Handig.

2. Easy Hotjar

Zien waar uw bezoekers op klikken met een heatmap en krijg inzicht waar u kunt verbeteren. Erg nuttig bij website verbeteringen. U ziet waar u bezoekers naar kijken, waardoor u de pagina’s (UX) kunt verbeteren.

3. Google Analytics Dashboard for WP (GADWP)

Na installatie Google Analytics, zien waar en hoe uw bezoekers met uw website interacteren. Eigenlijk een voorwaarde voor website verbetering.

4. WPForms Lite

Maak nieuwe en betere formulieren met dit programma. Mooiere forms maken waar je meer mee kan wijzigen. Forms kun je ook in Hubspot maken, maar kies de beste voor uw situatie. Er zijn veel form plugins op de markt. Kies die die het beste past voor uw situatie.

5. Leadfeeder

Bekijk welke bedrijven er op uw website komen of probeer eens Online Success, daarmee kunt u zien welke bedrijven er op uw website komen. Essentieel voor elke sales organisatie.

6. Yoast SEO

Gelijk veel goed SEO gereedschap inhuis. Verbeter de pagina’s en check de SEO effecten.  Combineer met SEMrush software voor bijvoorbeeld voor nog meer inzicht in SEO.

7. WP Deferred javaScript

Dit is beetje technisch, maar het zorgt ervoor dat de website wat sneller laadt, door anders inladen van het javascript. Dit verhoogt de website laadsnelheid en dit is belangrijk voor conversie en hogere seo scores.

8. MailChimp for WordPress

Gelijk uw Mailchimp  account koppelen aan uw formulieren. Koppel de inschrijvingen aan uw mailchimp mail adressen en zo kunt uw aanpak automatiseren.

9. Google XML Sitemaps 

Het automatisch versturen van uw urls naar Google, en daarmee het automatisch indexeren van uw pagina’s.

10. Kraken image optimizer

Maak uw websitesnelheid beter met lichtere plaatjes. Bewerk uw beeldmateriaal voor de website en probeer ze onder 100kb te houden, zo laadt uw website een stuk sneller wat de gebruikservaring versterkt. Vooral erg belangrijk bij de homepage.

Er zijn nog veel meer goede plugins op de markt, en ze veranderen redelijk snel. Het is daarom goed om zeker eens per kwartaal de plugins even te bekijken of ze nog goed werken. Vraag eens naar deze plugins bij uw website bouwer of diegene die uw website bijhoudt, ze zullen uw marketing inzicht en aanpak sterk verbeteren. Succes!